Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen, pensioneret chefkriminalinspektør.

FOREDRAG MED HANS JØRGEN BONNICHSEN, PENSIONERET CHEFKRIMINALINSPEKTØR.

FREDAG D. 10 FEBRUAR KL. 20 – DØRENE ÅBNER KL. 17.30

Menu : Skøn luksus tapas buffet fra Slagter Christiansen pris kr. 169
7 forskellige spegepølser, okseinderlår m. hvidløgscreme, fanøskinke m. sweet dolander (tør ost), ostestave, brie, syltede nødder, olivensnack pesto 2 slags, chokolade, brød og kiks.

”Mennesket i ondskaben” erfaringer fra 41 års politilivs møde med ondskaben” Bonnichsen vil ud fra personlige oplevelser og erfaringer høstet gennem eget liv og ikke mindst tiden på Rejseholdet og i PET fortælle om den ”ondskab” han har mødt. Det er en rejse der fører os ind i ”mørket” fra danske provinsbyer over ”Ground Zero” i New York til interneringslejren på Guantánamo. Han vil fortælle om hvor svært, men hvor vigtigt det er at kunne se mennesket i ondskaben.

Han har en national som international politilederuddannelse, og er bl.a. gradueret fra FBI-National-Academy, Virginia i USA. Han har i sin fritid erhvervet sig en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet og har taget en lang række andre universitetskurser bl.a. i symbolisme, renæssance og Islam i det 21. århundrede.

Bonnichsen tilbragte 20 år af sit politiliv i Rigspolitichefen Rejseafdeling, populært kaldet Rejseholdet, hvor han har beskæftiget sig med alle sagskategorier fra drab, bedragerier til undersøgelse af sager mod kolleger og sluttede som Rejseafdelingens souschef. I de sidste 9 år i politiet var han den operative chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Han er forfatter til en række fagartikler og bidrag til antologier om kunst, overvågning og efterretningsvæsen og har skrevet bøgerne: ”Myten om Rudolph Tegners skitser og malerier”, ”Hånden. En PET og politikrønike”, ”Frygt og fornuft i terrorens tidsalder”, “Tvivl på alt og tro på meget”. Siden sin pensionering i 2006 har Hans Jørgen Bonnichsen som det er udtrykt været: ”en politiverdenens joviale Jørgen Clevin, der pædagogisk og sympatisk har tegnet og fortalt i bøger, på tv og til foredrag om etatens ellers noget lukkede verden”. Hans Jørgen Bonnichsen har gennem flere år været TV-avisens efterretningsekspert, men arbejder nu på freelance basis. Han er en ofte brugt kommentator med stærke holdninger, ikke mindst om retssikkerhed. Han blev nr. 39 i Politikens måling af de stærkeste meningsdannere i 2013, og er tildelt en række priser, senest i 2014 med DIGNITY PRISEN tildelt ham af Dansk Institut mod Tortur for sin indsats imod anvendelsen af tortur.

Vi lover en meget spændende og bevægende aften på Realen – Hans Jørgen Bonnichsen tager sig også tid til at besvare spørgsmål efter fordraget.
Vi ses på Realen – Fanøs Kulturhjerte
Del arrangement