Artmoney med Lars Kræmmer – Fernisering og Foredrag

Artmoney med Lars Kræmmer – Fernisering og Foredrag

Dato: 07.07.2015 Tidspunkt: kl. 14.00 og kl. 19.30 FRI ENTRE – ALLE ER VELKOMMEN www.artmoney.org

Fernisering og præsentation af  Artmoney med Lars Kraemmer.

Lars præsenterer og holder foredrag d. 07.07.2015,  1 time kl. 14.00 og igen 1 time kl.19.30.

Udgangspunktet er at vi på Realen ønsker at installere Artmoney som husets faste valutaform – på ligefod med visa Dankort, MasterCard, kontanter, MobilePay ect – installationen af Artmoney vil være permanent og vi vil derfor gerne dele budskabet med jer.

På dagen vil vi vise jer hvordan Artmoney fungere i praksis og håber på at flere erhvervsdrivende på Fanø og naturligvis fastlandet vil føle sig inspireret til at joine us. Vi er vildt fascineret og vi håber det smitter.

Det ER muligt, kom og hør hvordan – lad os sammen lave noget kærligt og innovativt.

Lars er en fantastisk fortæller og han brænder.

Lyt til hvad Lars Kraemmer fortæller her:  Link: http://komud.dk/podcasts-moed-eventyreren-lars-kraemmer/

Læs artikel med Lars Kraemmer her:

Læs mere her på siden under udstillinger.

KH Jeanett

HVAD ER ARTMONEY?

Artmoney er en global, alternativ valuta lavet af original kunst. Kunstnere laver deres egne penge. Butikker accepterer Artmoney som betaling. Kunstsamlere køber Artmoney som original kunst til en god pris. Velkommen til en verden af innovation og ægte, menneskelige relationer gennem kreativitet!

Ideen med Artmoney er, at kunstnere producerer en håndlavet valuta, som kan bruges i almindelige butikker.

At bytte kunst for varer og ydelser er så gammelt som menneskeheden, og kunst er annerkendt som værdifuldt af folk fra alle kulturer. Artmoney introducerer et system, som standardiserer format og værdi for at gøre handel nemt, sjovt og smukt.

Artmoney måler 12×18 cm og holder en fast kurs på kr. 200. Dette gælder alle kunstnere fra alle sociale baggrunde fra alle lande. Når det handler om Artmoney er alle mennesker lige meget værd.

HISTORIEN OM ARTMONEY

Af Lars Kraemmer

Det hele begyndte i december, 1997, da jeg malede den første Artmoney. Tanken var klar fra begyndelsen. Jeg ville skabe en ”personlig valuta” som kunne gøre mig i stand til at tegne mine egne penge og fri mig fra økonomisk slaveri. Hvad jeg ikke havde turde håbe på dengang var, at Artmoney kunne blive en valuta for mennesker verden over.

Allerede fra start havde jeg held med at bruge Artmoney i butikkerne. Jeg fandt også, at de små kunstværker var nemme at veksle (sælge) til almindelig penge, hvis jeg havde brug for det.

I 1998 slog jeg mig sammen med kunstneren, Flemming Vincent. Vi stiftede ”Bank of International Artmoney” (BIAM) og lavede den første website, så kunstnere fra nær og fjern kunne melde sig ind i ” banken.” Internettet var netop blevet almindelig tilgængeligt, og det virkede naturligt at lægge projektet ud til verdenssamfundet, så alle kunne lave deres egne penge.

I 2001 rejste jeg et halvt år på motorcykel i Nordamerika og betalte turen med Artmoney, som jeg malede undervejs. Rejsen demonstrerede Artmoney som en glimrende rejsevaluta! Jesper Jargil Film påbegyndte optagelserne til en dokumentar om projektet.

I 2003 var BIAM vokset til godt 100 kunstnere fra Danmark, USA og Canada. Vi fik lov at udstille i den 5000 m2 store sal i Øksnehallen, København. Udstillingen blev åbnet af tidligere nationalbankdirektør, Erik Hoffmeyer, vi fik massiv presseomtale og satte publikumsrekord på trods af et historisk snevejr.

Øksnehallen blev startskuddet på et sandt eventyr.

Ved hjælp af Peter Rodenberg fra InleadMedia fik projektet lavet et nyt website, som kunne sælge kunstnernes Artmoney online. BIAM blev registreret som en virksomhed. Vi fik travlt og Vincent trådte ud af bestyrelsen for at vie sin tid til sin egne kunst. Samtidig købte auktionsvirksomheden, Lauritz.com, sig ind i BIAM ved at betale for udviklingen af endnu et nyt website. De ejede således 49 %.

I 2005 blev jeg sigtet af Finanstilsynet for ulovlig brug af ordet ” bank.” Strafferammen var op til fire måneders fængsel. Efter en lang retssag fik jeg dog blot en bøde på kr. 2000 og mistede retten til brug af ordet. Der var ingen lov som forbød os at male vores egne penge, så det fortsatte vi med. Sagen fik meget presseomtale, hvilket betød at mange nye kunstnere meldte sig ind. Snart nåede BIAM 1000 medlemmer.

I 2012 trådte Lauritz.com ud af BIAM, da vi ikke delte samme synspunkter på hensigten med Artmoney.

I 2014 udviklede Korpus Design et nyt website, hvor kunstnere selv kunne uploade deres Artmoney og sælge dem direkte fra hjemmet uden kommission. Samtidig blev butikker og samlere i stand til at sælge Artmoney online, og cirkulationen af den alternative valuta nåede således en komplet cirkulation.

Mellem linjerne byder historien om Artmoney på tusinde af eventyr oplevet af de mange mennesker involveret. Og historien fortsætter…

Artmoney udstillingen i Øksnehallen, København, 2003-04. Der var 100 glasmontre fordelt over 5000 m2 med en installation i hver. Midt for lå “banken” med en bogreol fuld af Artmoney.

VISIONEN

Artmoney er et værktøj til at undersøge naturen af ​​menneskets værd. Metoden er at studere, vurdere, konkludere, handle og reflektere. Det er en løbende cyklus, der udvikler sig som et  forvandlingshjul. Artmoney samfundet er i sig selv en foranderlig organisme. Vi håber, at Artmoney kan bidrage til opdagelsen af ​​skønhed generelt og individuelt formål specifikt. Artmoney er et “nede på jorden kunstprojekt” drevet af konkrete resultater og utopiske visioner.

Artmoney er baseret på en decentral forvaltning og føder på kaos som en kilde til inspiration. Hver Artmoney kunstner betragtes som “bankdirektør,” der har mandat til at forme udviklingen af deres egne drømme og handlinger. Artmoney hovedkontoret holder simpelthen trådene samlet i en central portal og kanalisere indkomne impulser ved at vise nogle af de visuelle resultater på websitet www.artmoney.org. Mange flere Artmoney cirkulere rundt om i verden som fysiske kunstgenstande i en søgen efter anerkendelse og forståelse. Artmoney afspejler kroppen af ​​en kollektiv, menneskelig indsats og kan som sådan betragtes som ” bløde kontanter.”

Din vision for Artmoney kan være helt forskellige fra mine. Artmoney repræsenterer så mange visioner, som der findes Artmoney kunstnere. Min vision er, at realisere nogle af de utopiske drømme født af kunst:

– Frihed fra økonomisk slaveri til at leve det liv vi ønsker at leve

– Et globalt netværk af butikker, der accepterer Artmoney

– Et håndlavet valuta, der giver fattige mennesker mulighed for at male deres egne penge på stedet og købe ting

– At bremse tiden, så vi kan bevæge os i det rette tempo

– At stjæle opmærksomheden væk fra krig og korruption og omfavne skønhed i stedet for grådighed

– At se hinanden i øjnene på trods af forskelle i status, kultur, religion og politisk standpunkt

– At se, dele og lære

– At introducere ”funktion” til kunst og kunst til livsstil

Lars Kraemmer

Artmoney malet af Lars Kraemmer under en 18 dages rejse i Albanien, 2013. Han brugte Artmoney malet efter landskabet til at betale for hele turen